Sunday, November 1, 2026

JTET 2026 | Computer Sections Solutions | Paper -II

 


1) Which of the following is the extension of Notepad?

Answer:- a) .TXT


2) What is the name of electronic tool that facilitates the input, processing and output of information?

Answer:- b) Computer 


3) What is referred to as the Brain of the Computer, responsible for calculation, movement and processing of information?

Answer:- a) CPU


4) What is the part of a computer that allows a user to input information?

Answer:- d) Input Device


5) What is the term for a small picture that represents a folder, program or other items on a computer?

Answer: b) Icons 


6) What is the name of the computer's short term memory that is lost when the computer is turned off?

Answer:- c) RAM


7) What is the computer part that connects all other components enabling them to communicate and work together?

Answer:- d) Motherboard 


8) What is the computer part called that stores programs and information on two or more disks within the computer?

Answer:- b) Hard drive


9) What is the name of the computer part that reads information from a disk?

Answer:- d) Disk drive 


10) What is the term used for a world wide network of computer?

Answer:- Internet 




No comments:

Post a Comment

Programmingway@Eklavya Technosys!: JTET 2026 | Computer Sections Solutions | Paper -II

Programmingway@Eklavya Technosys!: JTET 2026 | Computer Sections Solutions | Paper -II :   1) Which of the following is the extension of Not...