Wednesday, October 19, 2022

Class-11 || Computer Science || Questions Answer Solutions!

1. Who is called father of computer?

Answer: Charles Babbage is called father of computer.




2. Define Cache Memory?


Answer: Cache Memory is built in Memory of computer whose 


speed is faster than other memory.




3. Expand ASCII.


Ans American Standard Code For Information Interchange.




4. Name any one Multi-User Operating System.


Answer : Windows 7 , Windows 10, Linux, Mac Os, Unix, Ubuntu




5. What is syntax error?


Answer: Syntax error is an error of programming language.




6. Define Keyword.


Answer: Keyword is a reserved word understand by the compiler.



7. Write any one escape sequence used in C++.


Answer:


\n New line

\t Tab

\v vertical tab

\a alert

\’ single quotes

\” double quotes




8. Name the operator used with cout in C++.


Answer: The output operator (<<) used with cout in c++. It is also

 

called insertion operator or put to operator.



9. What is the use of <math.h>?


Answer: The use of math.h header file to embed mathematical 


related function in c++ program.



10. Define an array.


Answer: An array is a collection of similar types of data elements.


No comments:

Post a Comment

JAC Board Computer || IIT 2025 || Introductory Information Technology || Class 10 || Practical Examination 2025

Marks Division HOE 30 Marks IT Application Report File 20 Marks Viva - Voce 10 Marks 1) Write an HTML code to generate a web p...